Блог присвячений НЕЛЕГКІЙ ВЧИТЕЛЬСЬКІЙ ПРАЦІ

вівторок, 19 березня 2019 р.

Топ-5 знаменитостей з українським корінням, які підкорили світ

Художник, який намалював популярного у всьому світі супергероя

Стів Дітко – американський творець коміксів з українським корінням. Він є автором популярного у світі мультиплікаційного образу "Людина-павук". Народився в США у бідній сім'ї емігрантів. Мати-українка вела домашнє господарство, а батько, чех за походженням, працював столяром. 

Продюсер, який став легендою Голлівуду

Девід Селзнік – американський продюсер, який народився у сім'ї українського емігранта. Його батько Люіс після переїзду до Лос-Анджелеса відкрив власну кіностудію. До роботи залучав й сина Девіда. Школу він не надто любив, а от на знімальному майданчику просиджував годинами. Через це у 16 років його вигнали зі школи. Батька ця ситуація не збентежила, адже він на той час був одним із найбагатших людей у США. 

Науковець, який розкривав таємниці Всесвіту

Карл Саган – американський астроном і науковець, який зумів настільки легко пояснити складні матерії, що його розуміли й діти. Його батьків мали українське коріння. Мама – з містечка Сасів Львівської області, тато – з Кам'янця-Подільського. 
Саган ніколи не боявся робити сенсаційні заяви. Він заявив, що на Венері є палюча пустеля. А зміни кольорів на поверхні Марса він пояснив штормовими вітрами, які переносять пилюку. З роками ці теорії підтверджували. 
Науковець був у складі комісії NASA, яка визначала, куди саме приземлитись марсоходам "Вікінг один" та "Вікінг два". Саган був переконаний, що люди не єдині живі істоти у Всесвіті, тому намагався передавати сигнали в космос. У 1974 році з обсерваторії Аресибо в Пуерто-Рико відправив радіосигнал до сузір'я Геркулеса, яке розташоване за 25 тисяч світлових років. У ньому зашифрували інформацію про сонячну систему, людство та спіраль ДНК.

Вчений, який став "батьком психоаналізу"

Зігмунд Фрейд – психолог і невролог єврейського походження, який вивчав людське несвідоме. Батько видатного науковця походив з містечка Тисмениця, що за 12 кілометрів від Івано-Франкіська, а мати – з Бродів Львівської області.
Лібідо, комплекс Електри та комплекс Едіпа, сексуальний інстинкт, сублімація, витіснення реального у несвідоме – теорії Фрейда були настільки дивними та разючими на початку ХХ століття, що спершу їх просто заперечували або ж і висміювали.

https://24tv.ua/nashi_tag5112

Журналіст, який став легендарним інтерв'юером

Ларрі Кінг – відомий американський журналіст та інтерв'юер. Батько Ларрі Кінга походив з містечка Коломия, що в західній Україні. Емігрувавши до Штатів, відкрив власний бар, а у вільний час ходив із сином на бейсбольні змагання. Доки всі хлопці мріяли стати бейсболістами і вчились відбивати м'ячі, Ларрі зачинявся у кімнаті і вдавав із себе коментатора.
У 20 років Кінг продавав молоко, підпрацьовував листоношею та пакувальником бандеролей. Однак у Маямі його взяли працювати на радіостанцію. Щоправда, прибиральником. Місце радіоведучого Кінг отримав випадково, коли на роботу не вийшов один із ведучих.

https://24tv.ua/nashi_tag5112

Немає коментарів:

Дописати коментар