Блог присвячений НЕЛЕГКІЙ ВЧИТЕЛЬСЬКІЙ ПРАЦІ

вівторок, 12 березня 2019 р.



Toyota створить всюдихід для висадки на Місяць.
Космонавти зможуть дихати в ньому без скафандру

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
 

Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) і Toyota Motor Corporation (Toyota) домовилися про можливість співпраці в галузі міжнародного освоєння космосу. В якості першого кроку JAXA і Toyota домовилися про подальшу співпрацю та прискорення створення спільного всюдихода для японської місії на Місяць. Про це повідомляється на сайті JAXA.
«В JAXA ми проводимо міжнародні координаційні та технологічні дослідження для участі Японії в міжнародному дослідженні космосу. Ми прагнемо зробити свій внесок через провідні японські технології, які можуть принести додаткову користь. Те, що до нас приєдналася Toyota, значно зміцнює впевненість. Пілоти з пілотованими кабінами є елементом, який буде відігравати важливу роль в повномасштабному дослідженні і використанні місячної поверхні», — зауважив президент агенства JAXA Хіроші Ямакава.
У агентстві зазначають, що створення ровера необхідне для досліджень людини на поверхні Місяця. Всюдохід зможе проїхати до 10 000 км. завдяки сонячній енергії та технології паливних елементів компанії Toyota. Ровер буде розміром як два мікроавтобуси, а їздити на шістьох колесах. В середині його площа буде 13 квадратних, де вільно розташується дві людини, але при надзвичайній ситуації, можливо помістити і чотирьох. Космонавти зможуть перебувати в ровері та дихати без скафандрів.






«Для інженера, немає більшої радості, ніж можливість брати участь в такому проекті за допомогою автомобілебудування Toyota. Я наповнений великим хвилюванням», — прокоментував свою співпрацю з JAXA виконавчий віце-президент Toyota Шегекі Тераші.
У JAXA планують, що всюдихід здійснить посадку на Місяць у 2029 році. У заяві агентства наголошується, що його відправлять до прибуття людей і пристрій сам дістанеться місця посадки космонавтів.

Немає коментарів:

Дописати коментар